Mijn ervaring met het C9-Detox programma

Mijn ervaring met Clean 9

Met het C9 programma maak je een vliegende start op weg naar een slankere en gezondere versie van jezelf. Dag 1 en 2 zijn het zwaarste, want dan mag je alleen maar Aloë Vera drinken (3 hoofdmaaltijden, 1x in de avond), 1 vanille eiwitshake in de middag, 1 vezelstaafje (Fiber Stick) in de ochtend als tussendoortje en over de dag heen mag je naar eigen behoefte een aanvulling maken van groente en/of fruit.

Vanaf dag 3 t/m 8 mag je ’s avonds een maaltijd van +/- 600kcal (heerlijke recepten staan in het boekje). De Aloë Vera hoef je dan alleen maar in de ochtend in te nemen. ’s Morgens en ’s middags mag je een vanille eiwitshake (ook hier staan heerlijke recept varianten in het boekje om de shake lekkerder te maken).

Vanaf dag 9 mag je ook in de middag een lichte lunch toevoegen. Vanaf dag 10 eet je weer normaal of vervolg je met het Body Support programma.

De aanvullende supplementen neem je 3x per dag voor de maaltijd. Deze verminderen je hongergevoel. Ook zit er een multivitaminen die je bij de ochtend- en middagmaaltijd inneemt.

Ik doe het Forever Clean 9 programma zelf twee x per jaar in Januari en Juni.  

Je kunt het natuurlijk op ieder gewenst moment starten!

Dag 1. Een hele dag Aloë Vera

De honger valt me 100% mee. De Aloë vera, ik ga er niet om liegen, ik vind het echt niet lekker, maar na 7 jaar regelmatig detoxen went het wel enigszins. Gelukkig is het een drankje dat ik met mijn neus dicht in 1 keer achterover kan klokken. De Aloë Vera stilt wel de honger, dat voel ik wel. Ook de supplementen die ik voor de maaltijd moet innemen, doen hun werk goed.

De Aloe vera is overigens tegenwoordig naast de pure variant ook in twee smaken (Berry en Peach) verkrijgbaar. Ik ben niet zo'n liefhebber van zoet, dus houd ik het bij de pure variant. Het nadeel van de smaakjes is, dat je minder vers fruit mag nemen.

Het verrast me weer dat mijn lichaam al binnen een dag afkick verschijnselen vertoont als ik stop met koffie drinken. Een beetje trillerig en een dof gevoel in mijn hoofd. Ja, koffie drinken is echt een verslaving!

Hoe vies ik de Aloe gel ook vind, ik blijf aan mezelf herhalen hoe gezond dit is voor mijn lichaam: ‘het doel heiligt de middelen” zullen we dan maar zeggen. En ik denk ook even terug aan de feestdagen met alle extra hapjes en drankjes. Die moeten echt mijn lichaam uit!

Je mag gedurende deze 9 dagen naar behoefte beperkt fruit en en onbeperkt div. groenten eten.  Ik luister goed naar mijn lichaam. Ik eet over de dag een sinaasappel, een appel en gesneden rauwkost. Aan  het eind van de middag nog een heerlijke wandeling van 8 km gemaakt, dat ging prima!

Dag 2. Nog steeds genoeg energie om te sporten!

Vandaag nog 1 dag alleen maar Aloë Vera, een vanille eiwitshake voor lunch en een Fiber Stick als tussendoortje in de ochtend. Dit is een vezelpoeder die je aanmaakt met water (what else) en het wordt een soort vetachtig water. Het smaakt nergens naar, maar het stilt opnieuw wel de honger.

Ik heb nog steeds genoeg energie om te sporten en te wandelen! Ik heb wel wat meer honger, dus ook vandaag eet ik daarom wat fruit en eet ik wat groente tussendoor. In de avond krijg ik wel echt even een moeilijk moment. Zo net na etenstijd. Ik eet nog een stuk fruit en zet voor mezelf heet water.(Je mag tijdens de C9 alleen water drinken, maar groene thee reken ik ook goed!). Ik drink zelf veel gekookt water. Dus eigenlijk thee zonder thee ;-)) Dat doet echt goed, even een warme drank naarbinnen. Je moet alleen even opletten dat je 20 min voor de Aloë Vera en 20 min erna geen warme drank mag drinken. Dat gaat ten koste van de werking. Ik ervaar nog steeds een dof gevoel in mijn hoofd als gevolg van het stoppen met koffie drinken.

Dag 3. Zuivere smaakpapillen zorgen voor 100% smaak een waar culinair orgasme...

Vandaag hoef ik de Aloë Vera alleen maar in de ochtend te drinken en mag ik een vanille eiwitshake toevoegen. Het is wel veel even zo in de ochtend. De aloë vera, een glas water en dan nog een eiwitshake aangemaakt met 300ml water(mag ook met amandelmelk of soja melk ongezoet). Dat is meer dan een halve liter bij elkaar. Ik zit echt klotsvol.

Vandaag mag ik voor de eerste keer weer een avondmaaltijd. Er staan voor alle dagen heerlijke recepten in het boekje. Oooohhh wat smaakt dat heerlijk! Mijn smaakpapillen staan na 2 dagen weer op scherp, waardoor mijn vis en broccoli hemels smaken! Ik proef echt wat ik eet. Elke smaak wordt 100 keer uitvergroot in mijn mond, zo voelt het. Dat is dus wat men bedoelt met een culinair orgasme...

Dag 4. Niet slap of duizelig maar juist meer energie!

Het valt me op dat ik me niet slap voel en ook geconcentreerd kan werken. Ik ben ook niet duizelig geweest. Dat is echt opmerkelijk als je ziet hoe weinig ik eet. De honger wordt ook steeds minder. Ik heb vandaag al minder behoefte gehad aan fruit en groente. Dat komt waarschijnlijk ook doordat ik vanaf dag 3 ook ‘s ochtend een vanille shake mag. Dat stilt enorm de honger. In de loop van de dag ervaar ik een soort van nieuwe en pure energie in mijn lijf en heb ik een heel helder gevoel in mijn hoofd!

Ik eet vanavond kip met pesto en quinoa. Een heel goed alternatief voor rijst en het zit vol met eiwitten, dus ik ben lang verzadigd. Veel langer dan met rijst valt me op. Echt een aanrader.

Dag 5. Fruitshakes geeft een heerlijke afwisseling

Ondanks dat het eigenlijk best makkelijk gaat en ik inmiddels al over de helft zit , kruipen de dagen voorbij. Ik heb het gevoel alsof ik al 5 weken bezig ben in plaats van 5 dagen. Ik zie op de weegschaal dat ik 2 kilo kwijt ben zonder spiermassa te verliezen en voel me enorm energiek! Dat motiveert me om vol te houden.

Vandaag maak ik voor het eerst een smoothie met de vanille eiwit. Er staan verschillende recepten in het boekje hoe je de vanilla eiwit shake kunt variëren. Lekker met rood fruit (bessen, frambozen, aardbeien) kokosmelk (of amandelmelk) en ijsblokjes. Even in de blender en je hebt een heerlijke smoothie. En die is le-kk-er! De kokosmelk mag je niet heel veel gebruiken vanwege de calorieën, maar net dat beetje geeft een heerlijke romige smaak. Ja en als je zo weinig mag eten, dan smaakt alles echt hemels lekker. Ik zeg volgens mij wel 10x ‘oh wat lekker dit’!

Ik eet in de avond garnalen met spinazie, boontjes, paprika en 2 eetlepels woksaus. Heerlijk!

Dag 6. Ik kom goed in het ritme

Was ik gisteren de dagen nog voorruit aan het kijken, voel ik me vandaag heel goed. Geen honger, ik zit in het ritme en ik voel aan heel mijn lijf dat het heel erg goed doet. En de afwisseling met de heerlijke smoothies is echt een uitkomst. 

Tip: Wanneer je het vezelstaafje in de ochtend bent vergeten (mee te nemen) neem het dan  in de middag als tussendoortje.(niet overslaan!!)

Ik eet vandaag een tarwe wrap met kip, groente en zure room.

Dag 7. We zijn er bijna!

Ik voel me heel goed, tijdens het sporten is het alsof ik vleugels heb! Ik voel me zo licht als een veertje en ik heb enorm veel energie. Ik voel me er mentaal ook heel sterk door. Ik zit al op dag 7! Vandaag heb ik een klein feestje op een ongunstige tijd om 17.00 uur. Er is geen tijd om van tevoren nog wat te eten, dus ik gok het er maar op. Dan maar liters water drinken.

Ik drink graag een wijntje dus ik had gedacht dat ik het moeilijk zou hebben, maar het energieke gevoel wat ik al een paar dagen heb en wetende dat ik nog maar 2 dagen te gaan heb, sterkt mij enorm. Ik heb er totaal geen moeite mee. En thank god! Ze serveren ook gezonde snacks (komkommer, tomaatjes, worteltjes). Ik eet zowat het hele bakje leeg. Dus als we thuiskomen om 19.00 uur heb ik eigenlijk niet eens zoveel honger meer. Maar toch eet ik gebakken kip, aardappelen, broccoli en een handje cashewnoten. Heerlijk!

Dag 8. Ben jij afgevallen Mo? Er is iets anders aan je...

Deze dag is voorbij gevlogen. Ik had een volle werkdag. Ik ben er vandaag helemaal niet mee bezig geweest. Mijn werk zorgt voor genoeg afleiding. Nog even een Bodytec EMS training gedaan.(Dit is ook prima te combineren met het Detox programma). 

De eerste mensen begint het al op te vallen: “Ben jij afgevallen Mo? En wat zie je er goed uit.” Yesss! Dit voelt lekker! En helemaal als ik weet dat ik morgen mijn laatste dag is en ik eindelijk weer een lekker bakkie koffie mag! 

Gek genoeg is dat het enige waar ik me echt op verheug... ik taal eigenlijk helemaal niet naar een wijntje of zoetigheid..... Nou ja ... een lekkere bruine boterham met kaas en mosterd, daar zou ik wel zin in hebben!

Dag 9. Ik voel me sterk, fit en helder in m'n hoofd!

De laatste dag. Ik voel me sterk fit en helder in m'n hoofd, wat een heerlijk gevoel! Vanmiddag mag ik een lunch van 300kcal. Mijn lunch bestaat uit 2 volkoren crackers met mager beleg en gesneden rauwkost (komkommer, tomaat, paprika en een paar schijfjes winterwortel).

Morgenochtend mag ik mezelf wegen en meten voor het eindresultaat.

Ik heb op dag 10 een eindweging en –meting gedaan van de Forever C9. Vanwege (gezondheids)claims mag ik geen uitspraken doen over het resultaat in kg of cm, maar ik was in ieder geval tevreden over het resultaat dat het mij heeft gebracht. Ik vond het heel fijn dat het een afgebakend en kort programma is, daarmee kun je het goed vol houden.

Ondanks zo weinig eten bleef ik goed geconcentreerd en fit. Ook de honger viel me heel erg mee. Een uitkomst hierin is dat je tussendoor fruit en groente naar behoefte mag eten. Ik voelde me gedurende de dagen alleen maar fitter worden. En vooral ook zuiver. Dat merkte ik vooral aan dat ik veel minder moe was. Nu is mijn energieniveau overdag altijd al heel goed, maar tegen bedtijd was ik gewoon nog niet moe. Ik kwam daarom ook bijna niet in slaap. En ook in de ochtend was ik weer fris en fruitig wakker. 

Mijn advies

  1. Als je veel kilo’s wilt afvallen, dan is de box prima om mee te starten, maar vervolg daarna wel met F15 Beginner van Forever of het Bodysupport programma om de overige kilo’s af te vallen.
  2. C9 is ook goed om te doen als je al met Bodysupport bezig bent, maar even stil staat in gewichtsafname. Je triggert hiermee je lichaam om daarna weer goed op je dieet te reageren.
  3. Je kunt de C9 ook gebruiken als je niet heel veel kilo’s wilt afvallen. Voor iedere persoon is het verschillend wat je verliest in gewicht van de C9. Let er wel op, dat je de week erna nog rustig aan doet.
  4. Tot slot kun je de box ook gebruiken als je niét wilt afvallen, maar als een ‘cleansing’ programma. De C9 geeft je de tools in handen die je nodig hebt om een start te maken met het transformeren van je lichaam. Uiteraard verlies je in eerste instantie wel de kilo’s tijdens de 9 dagen, maar zodra je weer normaal gaat eten, zal je lichaam dat weer corrigeren.

Bestel nu een C9 Detox Box voor 125 euro

Terug naar overzicht